Alles wat je moet weten over sim only


Sim only wint steeds meer aan populariteit. Geen wonder, want kiezen voor sim only brengt ook veel voordelen met zich mee. Toch zien we ook dat de meeste mensen hier nog veel te weinig over weten. De onwetendheid is dusdanig groot dat de voordelen ook nauwelijks bekend zijn. Zonde, want er valt heel veel te behalen als je voor sim only kiest. Daarom wordt het hoog tijd om hier wat verandering in te brengen. In dit artikel vertellen we je dan ook alles wat je moet weten over sim only, zodat je bij het kiezen van een nieuw abonnement de beste beslissing kunt maken.

Wat is sim only?

De naam zegt het eigenlijk al. Bij een sim only abonnement krijg je enkel een simkaart opgestuurd. Dit in tegenstelling tot veel abonnementen waarbij je ook een toestel ontvangt. Je betaalt dus enkel voor de bundel en dat levert een flink financieel voordeel op. Bij een sim only abonnement moet je dus zelf nog een nieuw toestel kopen of maak je gebruik van een oud toestel. Verder werkt het abonnement precies zoals je gewend bent. De bundels worden maandelijks ververst. Je weet precies hoeveel je kunt bellen, sms’en en internetten om binnen je bundel te blijven.

Bel, sms of internet je buiten je bundel? Dan gelden er andere regels. Hoeveel je dan extra moet betalen en wat de mogelijkheden zijn, is per provider verschillend. Daarom is het belangrijk om tijdens het vergelijken niet alleen op de bijbehorende tarieven te letten, maar ook om de algemene voorwaarden goed onder de loep te nemen.

Nummerbehoud is gratis

Veel mensen zijn bang om over te stappen naar een andere provider. Simpelweg omdat ze niet van nummer willen veranderen. Dit brengt dan ook veel zorgen met zich mee. Je moet niet alleen je hele contactenlijst op de hoogte stellen van deze verandering, maar je weet ook nooit welke mensen je vergeet. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je een geheel nieuw nummer uit je hoofd moet leren. Maar wist je dat sim only nummerbehoud ook mogelijk is? Bovendien is dit vaak gratis. Schroom je dan ook niet om naar de mogelijkheden te vragen bij de desbetreffende provider. Meestal kan dit snel en kosteloos geregeld worden.

Kies de juiste looptijd

Ook bij een sim only abonnement kies je van tevoren een looptijd. Bij een abonnement met toestel is er meestal minder flexibiliteit mogelijk. Je moet immers eerst het toestel afbetaald hebben alvorens er meer mogelijk is. Bij sim only is dat natuurlijk anders. Toch probeert de provider er nog altijd alles aan te doen om jou zo lang mogelijk aan hem te binden. Daarom ben je goedkoper uit als je voor een langere looptijd kiest. Kies je voor een looptijd van twee in plaats van één jaar? Dan scheelt dit al enorm veel geld. Het is echter ook mogelijk om voor een maandelijks opzegbaar abonnement te kiezen. Dit is een uitstekende optie als je niet precies weet welk abonnement je nodig hebt of slechts op zoek bent naar een oplossing voor de korte termijn. Houd er wel rekening mee dat deze abonnementen over het algemeen duurder zijn.