Alles wat je moet weten over baden


Het is fijn om na een lange, drukke dag even uit te rusten in een lekker warm bad. Maar wat voor soort bad kies je nou? Het is hierbij belangrijk om goed te kijken naar de afmetingen van de badkamer. Een vrijstaand bad komt namelijk goed tot zijn recht als er veel ruimte over is om het bad heen, bij een hoekbad of een inbouwbad is dit vrijwel niet het geval.

Soorten baden

  • Ligbad:Het ligbad heeft een wat langer formaat en is daarom ook ideaal om in te liggen. Eigenlijk is de naam ligbad een verzamelnaam, het is namelijk te verkrijgen in een inbouwbad maar ook als vrijstaand bad. Het ligbad is al jaren de populairste keuze.
  • Vrijstaand bad: met een vrijstaand bad zorg je direct voor een luxe en moderne uitstraling. Doordat het bad in verschillende maten te koop is, is het zelfs nog mogelijk om het bad in een kleinere badkamer te plaatsen.
  • Inbouwbad: dit bad zien we veel terugkomen in Nederlandse badkamers. Om deze baden zit een ombouw, dit is zodat het bad mooi afgewerkt kan worden. Het voordeel van dit bad is dat er geen water achter het bad terecht komt.
  • Hoekbad: voor een badkamer die niet groot is, is een hoekbad erg gebruiksvriendelijk. Vaak bestaat het hoekbad uit vijf zijdes, een diamantvorm. Ze zijn te krijgen in kleine formaten maar uiteraard ook in grotere formaten waar u goed in kunt liggen.
  • Zitbad: het zitbad verschilt niet veel van het hoekbad, en is ideaal voor een kleinere badkamer. In tegenstelling tot het ligbad kun je niet languit liggen in dit kleinere formaat bad. Vaak zit er in het bad een verhoging verwerkt zodat je gemakkelijk kunt zitten.

Materialen

  • Acrylbaden: dit soort baden zijn zeer aangenaam om in te liggen. De voordelen van dit materiaal is dat ze geen vuil opnemen, het makkelijk in het onderhoud is en ze erg licht zijn. Acryl is wel erg krasgevoelig
  • Gietijzer en plaatstaal: dit materiaal wordt geëmailleerd om corrosie te voorkomen. Verder voelt dit materiaal iets kouder aan maar houdt het langer warmte vast.
  • Quarylbaden: deze baden zijn kras- en slagvrij en daardoor ook makkelijker in onderhoud. Een voordeel van dit bad is dat het glad aanvoelt en het zorgt voor een uitstekende thermische isolatie. Een nadeel van de quarylbaden is dat de prijs een stuk hoger ligt dan de rest en er zijn maar enkele leveranciers die dit produceren.
  • Starylanbaden: de starylanbaden zorgen voor stevigheid door het staal en het aangename gevoel door het acryl. Een voordeel van dit bad is dat het bad zeer stevig is en ook erg geluiddempend.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Of wil je binnenkort nieuw sanitair kopen? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamer winkels. Sani4all biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!