9 redenen om een tweedehands bedrijfswagen te kopen


Ben jij van plan om een auto te kopen? Het aanschaffen van een nieuwe auto is dan misschien geen slimme beslissing. Het is namelijk en investering die je nooit meer terug zal verdienen. Daarom kopen steeds meer ondernemers en particulieren een tweedehandsauto. Ook jouw bedrijfswagen kan je tweedehands aanschaffen. Wij geven je in deze blog 9 verschillende redenen waarom jij een bedrijfswagen tweedehands zou moeten aanschaffen.

1.    Een goedkopere autoverzekering

Voor een tweedehandsauto betaal je een veel lagere verzekering dan voor een nieuwe bedrijfswagen. Dit heeft te maken met de dagwaarde van de auto. Wanneer jij een nieuw voertuig hebt zal de dagwaarde hoog zijn. Hierdoor zal de verzekering een hogere premie van jou verwachten. Dit is bij een tweedehandsauto door een lagere dagwaarde dus een stuk minder.

2.    Veel meer keuze

Wanneer jij online gaat zoeken naar tweedehandsauto’s heb je veel meer voertuigen. Zo kan je kiezen uit verschillende generaties, en zelfs oldtimers. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor een Renault Trafic tweedehandsof voor een Mercedes Sprinter. In alle soorten en maten zijn ze tweedehands te vinden.

3.    Makkelijk in onderhoud

Bij een tweedehandsauto heb je de garages voor het uitzoeken. Bij nieuwe bedrijfswagens zal je opzoek moeten gaan naar een bepaalde merkgarage in sommige gevallen. Hierdoor ben je niet verblijvend in het onderhouden van je voertuig.

4.    Contant afrekenen

Heb jij veel contant geld gespaard doordat jij misschien hier en daar wat extra bij verdient. Dan kan je dit mooi uitgeven aan een tweedehandsauto. Zo kan je deze auto’s zowel bij bedrijven als bij particulieren vaak contant afrekenen.

5.    Dezelfde dag er nog in wegrijden

Bij een tweedehandsauto kan je dezelfde dag nog wegrijden. Bij een nieuwe bedrijfswagen of auto zal je moeten wachten tot dat hij uit de fabriek beschikbaar is. Dit is een groot nadeel ten opzichte van een tweedehands bedrijfswagen.

6.    Schade doet minder pijn

Rij jij per ongeluk een keer schade of zit er ineens een kras op je tweedehands bedrijfswagen dan maakt dat minder uit. Dit doordat hij toch al ouder is. Bij een nieuw voertuig zou het behoorlijk pijn doen wanneer je ineens ziet dat hij schade heeft.

7.    Onderhouden is goedkoper

Bij een bedrijfswagen zal het onderhoud een stuk duurder zijn dan bij een tweedehands voertuig. Dit heeft te maken met de onderdelen. Die zijn een stuk duurder bij nieuwe auto’s. Vaak zijn onderdelen bij tweedehandsauto’s zelfs makkelijker te krijgen.

8.    Een unieke auto

Wil jij in een uniekere auto rijden, dan kom je ook vaak uit in de tweedehands markt. Zo zal je niet in een auto rijden waar iedereen in rijd. Wat betreft een bedrijfswagen geldt dit natuurlijk hetzelfde voor. Jij kan zelfs in een oldtimer bedrijfswagen rijden als je dat wil. Zie jij jezelf al rijden in een oude VW T-3 pick-up?

9.    Op stap met andere klassiekers

Bij oudere voertuigen zie je vaak dat er speciale groepen zijn. Deze gaan vaak touren samen. Dit is een voordeel wanneer je met een leuke groep op stap wil door Nederland of misschien zelfs naar het buitenland. Ook leer je op deze manier enorm veel van je auto.