Studentenkamer inrichten? Doe het met deze 5 tips


Wil jij jouw studentenkamer gaan inrichten of gaat je zoon/dochter op kamers? In dit artikel geven wij 5-handige budget tips voor het inrichten van een studentenkamer.

Misschien ga je binnenkort op kamers en moet jouw studentenkamer hoognodig worden ingericht. We weten allemaal dat je als student geen bakken met geld hebt. Met een beetje geluk kan je wel geld voor meubels lenen van je ouders en anders moet je met creatieve oplossingen komen. Wij hebben een aantal creatieve oplossingen voor je op een rij gezet. Zo kan jij echt sfeer en gezelligheid creëren in je studentenkamer zonder hier te veel geld aan uit te geven.

5 tips voor het inrichten van je studentenkamer:

Hier vind je 5 slimme en handige tips om je studentenkamer mee in te richten.

Tip 1: Functionele meubels

Als student zal je waarschijnlijk geen riante woonruimte hebben. Je zal het moeten doen met een paar vierkante meter. Hierdoor moet je creatief en slim omgaan met de ruimte. Een slaapbank kopen kan een hele goede oplossing zijn. Zo kan jij overdag lekker op de bank zitten en ’s avonds de overige ruimte opvullen en je bed weer uitklappen. Je moet natuurlijk ook studeren in dat kleine kamertje. Zorg daarom voor een twee persoonsbureau waar je aan beide kanten aan kan zitten. Je kan nu toch nog iemand uitnodigen om te blijven eten en hebt ook een fijne studeerplek.

Tip 2: Opbergruimtes

Wij mensen verzamelen veel spullen. Zo zal je als student in een fase van je leven zitten waarbij je er goed uit wil zien. Kleding vind je belangrijk en daarom heb je er ook dozen vol van. Maar waar laat je dit nu allemaal? Je kan kiezen voor slimme opbergruimtes om al je kleding kwijt te kunnen. Denk aan een slaapbank met opbergruimte of handige haken aan de muur. Ben je een beetje handig? Maak dan zelf een box waar je ook op kan zitten en waar ook spullen in kunnen.

Tip 3: Lichtgebruik

Wist je dat licht enorm veel kan doen voor het ruimtelijke gevoel. Zo kan je staande lampen neerzetten in je studentenkamer, maar daarmee vul je dat kleine beetje ruimte dat je hebt alleen maar op. Kies dus voor lampen aan de wand of aan het plafond. Dit scheelt enorm veel ruimte. Je kan ook kiezen voor slimme ledverlichting om je kamer wat moderner te maken.

Tip 4: Richt je kamer in van tevoren

Deze tip klinkt misschien wat raar. Maar vooral wanneer jij voor het eerst op kamers gaat is het handig om alleen spullen te komen die je nodig hebt en die passen in de ruimte. Vaak wil je te veel en voor je het weet heb je de hele ruimte met spullen gevuld. Maak dus een plattegrond en bedenk wat er allemaal in je kamer past. Nu is het alleen nog een kwestie van je spullen kopen en klaar is Kees.

Tip 5: zo creëer je meer ruimte

Er zijn een paar slimme tips om van je kleine kamer toch een grote kamer te maken. Dit is natuurlijk niet echt zo, maar je kan wel een gevoel creëren. Een manier om dit te doen is door een spiegel op je deur te hangen en een grote spiegel tussen bijvoorbeeld je ramen. Deze zorgt ervoor dat je kamer langer lijkt.

Leg je laminaat altijd in de lengte van je kamer neer en niet in de breedte ook dit zorgt ervoor dat je kamer groter lijkt. Werk daarnaast niet met te veel kleuren en vooral geen donkere. Lichte kleuren zorgen voor een ruimtelijker gevoel.

Wist je dat steeds meer studenten opzoek zijn naar een kamer en zoeken naar slimme oplossingen. Zo zijn er steeds meer studenten die overstappen op een tinyhouse om in te wonen. Lees dit artikel.