5 voordelen van een ovalen eettafel


Als je een huis gaat inrichten sta je voor een heleboel keuzes. Over vrijwel elk aspect van het interieur moet een beslissing worden gemaakt: van het type vloer tot aan de vorm van de eettafel. Over het laatstgenoemde. Gaan we het in dit artikel hebben. In 2021 is het namelijk mega trendy om te kiezen voor een ovale eettafel. Wat maakt dit meubelstuk zo onmisbaar in elke moderne huiskamer?

Gezelliger

Mensen kiezen graag voor een ronde of ovalen eettafel omdat het een stuk gezelliger is dan een rechthoekige eettafel. Op het moment dat je namelijk aan een rechthoekige eettafel zit, heb je waarschijnlijk alleen gesprekken met de persoon naast of tegenover je. Terwijl je bij een diner aan een ovalen of ronde eettafel met elke gast aan tafel kunt praten, omdat iedereen zichtbaar is.

Laat een ruimte groter lijken

Een ronde tafel wekt de optische illusie dat de omliggende ruimte groter is dan wanneer je gebruik maakt van een rechthoekige tafel, omdat de ronde vorm een ruimtelijk gevoel geeft in huis. Dit is waarom het ook juist in kleine ruimtes geschikt is om voor een ronde of ovalen tafel te kiezen.

person holding clear wine glass

Neemt minder ruimte dan een ronde tafel

Hoewel ronde en ovalen tafels dus veel in voordelen overeenkomen, is het grote voordeel van een ovalen eettafel ten opzichte van een ronde eettafel dat het minder ruimte inneemt en je hem gemakkelijker kwijt zou kunnen in een smalle, rechthoekige kamer. Desondanks verlies je het zachte en ruimtelijke gevoel van de ronde vormen niet. Twee vliegen in één klap, dus!

Trendy

Een ovalen eettafel is het helemaal in 2021, omdat ronde vormen in woningen de laatste jaren ontzettend trendy en populair zijn. Als je mee wil gaan met de laatste trends op het gebied van interieur, dan zit je met een ovalen tafel helemaal goed (echt waar, kijk maar eens naar het interieur van Kopen zonder Kijken!)

Geen stootgevaar

Het is absoluut niet fijn om je te stoten aan de punt van een tafel. Iedereen die wel eens per ongeluk tegen de punt van een tafel is aangelopen weet dat dit vergelijkbaar is met de pijnlijke ervaring van staan op een lego steentje. Met een ovalen tafel heb je dit gevaar niet!