4 tips voor wanneer je telefoon niet meer wil opstarten


In het dagelijkse leven kunnen we tegenwoordig niet meer zonder onze telefoon. Maar wat als jouw telefoon niet meer opstart? Paniek! Wat kun je doen? Je hebt jouw telefoon nodig en er staat belangrijke informatie op jouw telefoon! We gaan jou vertellen hoe je jouw telefoon opnieuw kan opstarten.

Stroomtoevoer

Als jouw telefoon niet meer op wil starten, is het goed om te kijken naar de toevoer van stroom. Werkt jouw adapter niet of is er misschien een breuk in de kabel van jouw oplaadkabel? Het kan ook zijn dat een stopcontact niet goed werkt. Het is altijd handig om een reserve oplaadkabel te hebben of zelfs een complete reserve adapter. Als jouw telefoon niet op wil laden is het dus handig om het te testen met een andere oplader of adapter. Probeer jouw telefoon ook bij een ander stopcontact op te laden.

Poort

Het kan zijn dat de oplaadpoort van jouw telefoon niet goed werkt. Er kan stof terechtkomen in de oplaadpoort en dit kan voor oplaadproblemen zorgen. Je kunt het stof zelf verwijderen. Maar het is beter om dit door een expert te laten doen. Als je dit verkeerd doet kun je de oplaadpoort beschadigen.

Batterij

Het kan zijn dat jouw telefoon niet meer opstart omdat de batterij vervangen moet worden. Je kunt jouw telefoon naar een expert meenemen en dan bekijken of het nodig is om een nieuwe batterij te kopen. Ga niet zomaar een willekeurige batterij voor jouw telefoon kopen en let ook op hoe je omgaat met het gebruik van jouw telefoon.

Herstarten of resetten

Het kan zijn dat jouw scherm niet werkt en dat je een zwart scherm ziet. Probeer jouw telefoon op te starten. Misschien is het gevallen of misschien is het scherm gewoon kapot. Als jouw scherm vervangen moet worden kun je dit ook meenemen naar een expert. Je kunt jouw telefoon proberen op te starten met een harde reset. De telefoon wordt dan opnieuw opgestart. Met een harde reset blijf je jouw data behouden in jouw telefoon. In het uiterste geval kan je nog een factory reset voor jouw telefoon uitproberen. Het nadeel van een harde reset, is dat je al jouw data verliest. Maak dus regelmatig een back-up van de data op jouw telefoon.

Mochten deze tips niet helpen? Dan raden we jou aan om jouw telefoon mee te nemen naar een expert voor het repareren van telefoons en niet zelf aan jouw telefoon te zitten als je er geen verstand van hebt. Je kunt jouw telefoon bijvoorbeeld naar gefixt in Gouda brengen. Zij kunnen het probleem van jouw telefoon bekijken en jou voorzien van goed advies voor jouw telefoon.