4 tips voor het verlengen van de levensduur van je laptop


In dit artikel vind jij 4 tips om de levensduur van je laptop te verlengen. Van een nieuwe accu tot meer slimme tips, je vind ze allemaal in dit artikel.

Hoe lang gaat een laptop nu eigenlijk mee? Vaak is het niet langer dan 4 tot 5 jaar. Maar wanneer jij een laptop goed onderhoud kan hij tot wel 10 jaar meegaan en zelfs nog langer als je geluk hebt. Maar naast geluk zijn er ook slimme manieren op de levensduur van je laptop verder te verlengen. Zo consumeer jij minder en zorg je beter voor onze wereld.

Beeldscherm stuk? Koop een desktop

Na verloop van tijd kan je beeldscherm achteruitgaan. Dit kan zijn doordat hij vaak te warm is geweest of gewoon door slijtage. Wanneer het beeldscherm van je laptop stuk gaat kan je twee dingen doen. Een nieuwe kopen en hem laten vervangen of je kan een refurbished desktop kopen. Dit kost minder geld en wanneer jij hem altijd op één plek gebruikt is dit geen probleem.

Vervang de accu

De accu van een laptop is vaak het eerst dat stuk gaat. Het vervangen van een accu is vaak maar een kleine ingreep. In veel gevallen kan jij dit gewoon zelf doen. Afhankelijk van het merk van je laptop en hoe goed hij verstopt zit. Anders zijn er ook veel mogelijkheden om dit bij een reparatiewinkel te doen.

Minder stof in je laptop

Het kan zijn dat je laptop na verloop van tijd vol is komen te zitten met stof. Dit kan ervoor zorgen dat bepaalde stukjes gaan doorbranden. Dat is vaak het begin van het einde van je laptop. Zorg eens in de twee jaar voor groot onderhoud. Dit kan je het beste door iemand laten doen. De laptop moet hiervoor namelijk helemaal uit elkaar.

Losse SSD-opslag

Veel laptops hebben een vaste SSD-opslag. Maar jij denkt goed na voordat je een laptop koopt en koopt hem met een losse SSD-opslag. Want wanneer je laptop vol staat kan je hem gemakkelijk aanvullen met een nieuw geheugenkaartje. Hierdoor loop je nooit tegen het einde van je geheugen aan.