4 tips voor het huren van een verhuisauto 


De grote dag zit eraan te komen. Eindelijk kun je verhuizen naar je nieuwe woning. Er is echter nog één klein probleempje (oké, één groot probleem): hoe krijg je je spullen naar het nieuwe adres? In je eigen auto past lang niet alles en je hebt geen zin om talloze keren heen en weer te rijden. Gelukkig is er dan nog een oplossing: het huren van een verhuiswagen. Gebruik hiervoor deze tips! 

Grootte

Voordat je überhaupt maar gaat kijken naar de beschikbare huurverhuisauto’s moet je bepalen hoe groot het voertuig moet zijn. Bij een busje huren kun je namelijk diverse maten kiezen. Daarom moet je berekenen hoeveel ruimte je nodig hebt voor het verhuizen van je inboedel. Aan de hand hiervan kun je vervolgens de grootte van de verhuiswagen bepalen. Eventueel kun je zelf een inschatting maken, maar het is beter om hiervoor de hulp van een verhuisbedrijf in te schakelen. Deze experts weten precies welke maat verhuisauto je nodig hebt. 

Kosten

Zo’n auto huren voor je verhuizing is uiteraard niet gratis. Je zult dan ook rekening moeten houden met de kosten van de verhuishuurauto. De volgende factoren zijn hierbij van invloed:

  • Grootte: Hoe groter de verhuiswagen, hoe hoger de prijs. 
  • Afstand: Veel verhuurbedrijven gebruiken een basistarief en een tarief per kilometer. Hoe verder je rijdt, hoe hoger de prijs.
  • Datum: De kosten kunnen tijdens drukke periodes hoger zijn vanwege een hogere vraag.

Verhuurbedrijf

Daarnaast moet je bij het huren van een verhuiswagen kijken naar de verhuurder. In ons land zijn er veel verhuurbedrijven van verhuisauto’s, daarom is het belangrijk om ze te vergelijken. Hierbij moet je vooral kijken naar de recensies van eerdere klanten. Als je alleen maar negatieve beoordelingen over de verhuurder leest, zegt dit in principe al genoeg. Kies in dat geval voor een ander verhuurbedrijf! Zo voorkom je dat je uiteindelijk spijt krijgt van je keuze voor de verhuurder.

Boeken

Nu je hebt bepaald hoe groot de verhuisauto moet zijn en waar je het voertuig gaat huren, moet je nog beslissen wanneer je daadwerkelijk gaat boeken. Dit moet je uiteraard op tijd doen, je wilt op je verhuisdag immers niet zonder verhuiswagen komen te zitten. Daarom kun je de auto het beste minimaal twee à drie weken voor de verhuisdatum reserveren. Je haalt het verhuisbusje dan echter nog niet op, dit doe je pas op de dag dat je het voertuig daadwerkelijk huurt.