1 op de 10 Nederlanders heeft een kapot smartphone scherm!


Oh, oh, die Nederlanders. We staan er om bekend om zuinig met ons geld om te gaan (splitten in een restaurant wordt niet voor niks the dutch way genoemd), dus het is niet gek dat je bij een barst in je telefoon hem niet direct wilt laten maken. Die kosten kunnen namelijk al snel oplopen tot meer dan honderd euro. Maar er zijn ook mensen, met wel duizend verschillende krassen in hun scherm, (en soms zelfs stukjes eruit) waarbij je je afvraagt: Hoe overleeft jouw telefoon het nog?! Geloof het of niet, maar 1 op de 10 Nederlanders heeft een smartphone met kapot scherm.

Onderzoek

Uit onderzoek van Multiscope onder 823 smartphonegebruikers kwam als resultaat dat bijna tien procent van alle eigenaren van een smartphone een telefoon gebruikte met kapot scherm. Goed, om even wat nuance aan te brengen: deze respondenten hadden ‘schade aan het scherm’, maar we weten natuurlijk niet in welke mate het scherm dan ook echt kapot was. De mensen die het meest last hadden van deze schade aan het scherm waren jonge mensen, zo tussen de 18 en 24 jaar. Gelukkig gaf bijna de helft van de mensen aan (48,8%) geen beschadigd scherm te hebben, omdat ze zuinig zijn op hun telefoon. Opvallend: 22,3% gaf aan geen smartphone te hebben.

Voorkomen is beter dan genezen

Juist onderzoeken als deze laten zien hoe verstandig het is om te investeren in een goed telefoonhoesje. Kost namelijk nooit zoveel als de reparatie van een kapot scherm. En je gaat jezelf er echt dankbaar voor zijn wanneer je hem laat vallen en je scherm nog steeds heel is! Goede telefoonhoesjes hoeven er zeker niet saai uit te zien. Er is voor elk wat wils. Zo kun je online een groot aanbod vinden van Samsung’s A50 hoesjes. Zo zijn er book cover modellen, maar ook transparante en flexibele hoesjes. Ook nog eens hartstikke vriendelijk voor je portemonnee. Daarnaast is het ook verstandig om te kiezen voor een screenprotector, zodat je je telefoon ook beschermt tegen krassen van buitenaf. Met een sleutelbos in je tas is schade op je scherm namelijk gemaakt voor je het weet. Zorg dus voor een goede hoes!