Zo weet je zeker dat je bericht is aangekomen


We leven in een tijd waarin communicatie belangrijker is dan ooit. Er zijn tal van applicaties beschikbaar waarmee we met elkaar kunnen communiceren, zoals WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram, Snapchat en Telegram. Soms kan het echter lastig zijn om te weten of onze berichten zijn aangekomen bij de ontvanger. In deze blog gaan we dieper in op hoe je kunt zien of je bericht is aangekomen op verschillende populaire messaging-apps en wat je kunt doen als het niet is aangekomen.

Als je een bericht verzendt, is het natuurlijk fijn om te weten of het is aangekomen bij de ontvanger. Dit kan helpen om onnodige stress en zorgen te voorkomen. Gelukkig hebben de meeste messaging-apps verschillende functies die aangeven of je bericht succesvol is verzonden en/of ontvangen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je kunt zien of je bericht is aangekomen op WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram, Snapchat en Telegram.

Hoe kun je zien of je bericht is aangekomen op WhatsApp?

WhatsApp is een van de meest populaire messaging-apps ter wereld. De app biedt verschillende manieren om te zien of je bericht is aangekomen bij de ontvanger:

1. Blauwe vinkjes

De blauwe vinkjes naast een bericht geven aan of het bericht is verzonden (één vinkje), afgeleverd (twee vinkjes) en/of gelezen (twee blauwe vinkjes). Als de ontvanger zijn of haar leesbewijzen heeft uitgeschakeld, zie je alleen twee grijze vinkjes naast het bericht.

2. Online status

Als de ontvanger online is, zie je een groen bolletje naast zijn of haar naam. Dit geeft aan dat de ontvanger actief is op WhatsApp en je bericht waarschijnlijk zal zien.

3. Typen-indicator

Als de ontvanger een bericht typt, zie je drie bewegende stippen onder het bericht. Dit betekent dat de ontvanger een bericht aan het typen is en dat je bericht waarschijnlijk binnenkort zal worden gelezen.

Hoe kun je zien of je bericht is aangekomen op Facebook Messenger?

Facebook Messenger is ook een populaire messaging-app die wereldwijd wordt gebruikt. Hieronder staan een paar manieren om te zien of je bericht is aangekomen bij de ontvanger:

1. Blauwe cirkel met vinkje

Een blauwe cirkel met een vinkje betekent dat je bericht is verzonden. Als de ontvanger het bericht heeft ontvangen, wordt het cirkeltje vervangen door het profielicoon van de ontvanger. Als het bericht is gelezen, zie je een kleine versie van het profielicoon van de ontvanger in de blauwe cirkel.

2. Tijdstempel

Als je op een bericht tikt en het ingedrukt houdt, verschijnen er verschillende opties, waaronder een tijdstempel. Hiermee kun je zien wanneer het bericht is afgeleverd en/of gelezen. Als het bericht niet is afgeleverd, zie je een rood uitroepteken naast het bericht.

3. Actieve status

Als de ontvanger actief is op Facebook Messenger, zie je een groen bolletje naast zijn of haar naam. Dit betekent dat de ontvanger waarschijnlijk je bericht zal zien.

Hoe kun je zien of je bericht is aangekomen op Instagram?

Instagram is voornamelijk bekend als een platform voor het delen van foto’s en video’s, maar het heeft ook een messaging-functie genaamd Instagram Direct. Hieronder staan een paar manieren om te zien of je bericht is aangekomen op Instagram:

1. Berichtstatus

Als je een bericht verstuurt op Instagram, verschijnt er een cirkeltje naast het bericht. Een blauwe cirkel betekent dat het bericht is verzonden, terwijl een paarse cirkel betekent dat het bericht is afgeleverd. Als het bericht is gelezen, zie je een klein profielicoon van de ontvanger in de cirkel.

2. Actieve status

Als de ontvanger actief is op Instagram, zie je een groen bolletje naast zijn of haar naam. Dit betekent dat de ontvanger waarschijnlijk je bericht zal zien.

Hoe kun je zien of je bericht is aangekomen op Snapchat?

Snapchat is een app waarmee je foto’s en video’s kunt delen die na een bepaalde tijd worden verwijderd. Hieronder staan een paar manieren om te zien of je bericht is aangekomen op Snapchat:

1. Geopend of niet-geopend

Als je een Snap verstuurt op Snapchat, kun je zien of de ontvanger deze heeft geopend of niet. Als de Snap is geopend, zie je een groen pijltje naast het bericht. Als de Snap niet is geopend, zie je een rood pijltje naast het bericht.

2. Berichtstatus

Als je een chatbericht verstuurt op Snapchat, zie je een cirkel naast het bericht. Een blauwe cirkel betekent dat het bericht is verzonden, terwijl een paarse cirkel betekent dat het bericht is afgeleverd. Als het bericht is gelezen, zie je een klein pictogram van de ontvanger naast de cirkel.

Hoe kun je zien of je bericht is aangekomen op Telegram?

Telegram is een veilige messaging-app die vooral bekend staat om zijn encryptie. Hieronder staan een paar manieren om te zien of je bericht is aangekomen op Telegram:

1. Vinkjes

Telegram heeft vinkjes om aan te geven of een bericht is afgeleverd (één vinkje) en/of gelezen (twee vinkjes). Als de ontvanger zijn of haar leesbewijzen heeft uitgeschakeld, zie je alleen één vinkje naast het bericht.

2. Online status

Als de ontvanger actief is op Telegram, zie je een groen bolletje naast zijn of haar naam. Dit betekent dat de ontvanger waarschijnlijk je bericht zal zien.

Wat moet je doen als je bericht niet is aangekomen?

Soms kan het gebeuren dat je bericht niet is aangekomen bij de ontvanger. Hieronder staan een paar dingen die je kunt doen:

1. Controleer je internetverbinding

Een slechte internetverbinding kan ervoor zorgen dat je bericht niet wordt verzonden. Controleer of je verbinding hebt en of deze sterk genoeg is.

2. Controleer de ontvanger

Het kan zijn dat je het verkeerde nummer of de verkeerde gebruikersnaam hebt gebruikt. Controleer of je het juiste nummer of de juiste gebruikersnaam hebt gebruikt.

3. Probeer opnieuw

Probeer het bericht opnieuw te verzenden. Het kan zijn dat er iets misging tijdens het verzenden van het bericht.

4. Neem contact op met de ontvanger

Als geen van bovenstaande opties werkt, neem dan contact op met de ontvanger om te zien of hij of zij het bericht heeft ontvangen.

Conclusie

Het is belangrijk om te weten of je bericht is aangekomen bij de ontvanger, zodat je zeker weet dat iemand niet reageert. Gelukkig hebben de meeste messaging-apps verschillende functies die aangeven of je bericht succesvol is verzonden en/of ontvangen. Als je bericht niet is aangekomen, controleer dan je internetverbinding, de ontvanger en probeer het opnieuw. Als dat niet werkt, neem dan contact op met de ontvanger.