Zakhorloges: welke zijn het en hoe moeten ze worden gedragen?


Als man zijnde ben je natuurlijk altijd op zoek naar leuke dingen om toe te voegen aan je outfit. Hoewel een horloge een must have is om te hebben is het wel een beetje een standaard optie om voor te kiezen. Het is dan ook leuk om het eens helemaal anders aan te pakken. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om een zakhorloge aan te schaffen. Maar wat voor soort zakhorloges zijn er dan eigenlijk? En waar moet je op letten bij het dragen? Om hier antwoord op te krijgen is het geen verkeerd idee om verder te lezen. In dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je maar moet weten!

Welke soorten zakhorloges zijn er?

In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het niet zo dat er maar een soort zakhorloge te vinden is. We maken over het algemeen een onderscheid tussen de volgende twee modellen:

  • Hunter case: Deze horloges hebben een metalen deksel met veermechanisme om het glas of kristal te beschermen tegen beschadiging. De demi-jager is een uitloper van deze basisstijl. Het deksel heeft een opening in het midden, waardoor de gebruiker genoeg ruimte heeft om de tijd af te lezen. Dit maakt het een van de meest stijlvolle zakhorloges om te kopen.
  • Open face: Zoals je in feite al wel aan de naam kunt zien is bij deze stijl het deksel weggelaten. Ook ben je bij dit uurwerk voorzien van een hanger boven de 12-uurmarkering en van de echte secundaire wijzerplaat bij de 6-uurmarkering. Ook beschik je over zowel de zes- als de drie-uur positie. Dit maakt het makkelijker om het horloge snel af te lezen om de tijd te zien.

Tips voor het dragen van een zakhorloge

Het dragen van een zakhorloge is nog niet zo makkelijk als je in eerste instantie zou denken. Sterker nog, er zijn een aantal regels die je zeker zou moeten volgen als je het sieraad op de juiste manier wil dragen. Nu begrijpen wij maar al te goed dat je geen idee hebt welke regels dit eigenlijk zijn. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we hieronder wat handige tips op een rijtje gezet:

  • Draag het met een pak: De meest traditionele stijl bestaat uit een T-stang of een grendelketting in combinatie met een goed pak. Hoewel jasjes en vesten een eeuw geleden speciaal voor dit doel een apart horloge gat hadden, moet je vandaag de dag een van de gaten van je jasje zelf gebruiken. Gelukkig kan je hem hier gewoon doorheen hangen als je dit graag wil.
  • Kies voor een casual stijl: Op zoek naar een opvallend accessoire dat je outfit nog leuker maakt? Voeg een zakhorloge toe aan je spijkerbroek of je overhemd met knoopjes. Hou wel rekening met het feit dat deze stijl ietwat meer aandacht vereist. Het gaat dan ook echt altijd om de juiste balans, van groot belang om hier rekening mee te houden bij het dragen.

Zelf een zakhorloge aanschaffen?

Mocht je het zelf ook leuk vinden om het eens helemaal anders aan te pakken dan heb je met de info uit dit artikel in ieder geval genoeg om aan de slag te gaan. Wij raden je zeker aan om een zakhorloge aan te schaffen als je het leuk vindt om je klassiek te kleden en als je het niet erg vindt om op te vallen. Als je hier toch niet zo’n fan van bent dan hoef je hier niet om te treuren.

U kunt hier een grote selectie zakhorloges vinden, bijvoorbeeld: www.chrono24.nl/watches/zakhorloges–44.htm.

Door je goed in te lezen en door er even echt wat aandacht aan te besteden is het ook voor jou mogelijk om je je outfit naar een hoger niveau te tillen!