Wat doe je met die saaie IKEA keuken?


Een IKEA keuken is een populaire keuze vanwege de betaalbaarheid en het moderne design. Maar na verloop van tijd kan het zijn dat je keuken er verouderd en versleten uitziet. In plaats van een geheel nieuwe keuken te kopen, kun je je IKEA keuken renoveren. Het renoveren van je keuken is niet alleen een duurzame keuze, maar het kan ook een leuke uitdaging zijn om creatief te zijn en je keuken een nieuwe look te geven. Hieronder geven we je tips om je IKEA keuken een tweede kans te geven.

Schilder je keukenkastjes

Een van de gemakkelijkste manieren om je IKEA keuken een nieuw leven in te blazen, is door de keukenkastjes te schilderen. Door een andere kleur te kiezen of juist te kiezen voor een neutrale kleur, kun je de uitstraling van je keuken volledig veranderen. Vergeet niet om de kastjes goed schoon te maken en te schuren voordat je begint met schilderen. Ook is het belangrijk om de juiste verf te kiezen die geschikt is voor keukenkastjes.

Je kunt er ook voor kiezen om de frontjes volledig te vervangen door nieuwe IKEA fronten. Deze fronten kunnen helemaal naar jouw zin gemaakt worden door K14.

Vervang de handgrepen

Handgrepen zijn een belangrijk detail van je keuken. Door de handgrepen te vervangen, geef je je keuken een hele nieuwe uitstraling. Kies voor een moderne, strakke look of juist voor een vintage uitstraling. Het vervangen van handgrepen is een eenvoudige klus die je zelf kunt doen.

Vernieuw het aanrechtblad

Het aanrechtblad is het meest gebruikte onderdeel van je keuken en kan na verloop van tijd verslijten. Door het aanrechtblad te vervangen, kun je je keuken een volledig nieuwe uitstraling geven. Kies voor een nieuw materiaal, zoals graniet of marmer, of juist voor een duurzamer en betaalbaarder materiaal, zoals composiet. Ook voor nieuwe aanrechtbladen, natuurlijk op maat gemaakt, kun je terecht bij K14.

Plaats nieuwe tegels

Een andere manier om je IKEA keuken een nieuwe look te geven, is door nieuwe tegels te plaatsen. Kies voor een patroon dat past bij de uitstraling die je wilt creƫren. Tegels zijn niet alleen mooi, maar ook gemakkelijk schoon te maken, waardoor je keuken er altijd fris uitziet.

Voeg verlichting toe

Verlichting is een belangrijk onderdeel van je keuken. Door nieuwe verlichting toe te voegen, kun je de uitstraling van je keuken volledig veranderen. Kies voor ingebouwde spotjes, hanglampen of een combinatie van beide. Verlichting kan ook functioneel zijn, bijvoorbeeld onder de keukenkastjes om extra licht te geven tijdens het koken.