Veelbelovende vakantieplannen of vrolijk verbouwen?


Even niets, even bijkomen, even naar het einde van de wereld; YESSS vakantie! Kom maar op met die verwachtingen… en de bijbehorende druk op de plannen. Afgelopen! Het werd hoogste tijd om de leukste tijd van het jaar anders aan te pakken. Dat reizen werd een weekje Frankrijk, even leven als god 😉 Vol energie kwamen we thuis. En weg was alle wilskracht om op z’n minst te beginnen met opruimen. 

Van weg-met-de-oude-inboedel naar plan van aanpak!

Licht gefrustreerd zaten we in ons kleine keukentje in ons appartement in Utrecht. Het was het Hollandse weer dat het zetje gaf om te starten met opruimen. Want bijkletsen met vrienden, naar terras, uit eten, dat zat er al op. Verbazingwekkend genoeg stelden we een checklist voor de makeover van het keukentje op.   

Help mijn vriend is geen klusser!

Het uitmesten van onze kleine woning lukte nog redelijk. Stap twee was het opknappen van die kleine keuken. Doel: de beperkte ruimte beter, gezelliger, praktischer, knusser, handiger… inrichten. Ik liet een super gaaf voorbeeld van Pinterest aan mijn vriend zien. Weg keukentafel – welkom thuisbar. Vriendlief was not very amused want dat betekende dat hij écht aan de slag mocht.  

Checklist bartafel zelf maken steigerhout

Uiteindelijk bleek het makkelijker dan verwacht. Van vrienden konden we vier barkrukken overnemen, hip hergebruik, goed voor de ecologische voetafdruk. Het tafelblad van onze oude keukentafel werd met een hoekijzer aan de wand bevestigd. En onder het andere einde van de bartafel heeft mijn vriend twee pallets gezet. Met wat extra plankjes erbij heeft hij handige opbergvakjes in de pallet gerealiseerd, super praktisch. 

Wat kost een mini makeover met bartafel en barkrukken?

Ons budget voor het vernieuwen van de keuken was 1.000 euro. Omdat we het tafelblad konden hergebruiken en de barkrukken en pallets gratis waren hielden we het grootste gedeelte van het budget over. Planken, bevestigingsmateriaal en verf hebben samen nog geen 200 euro gekost. Ik heb het tafelblad stoer antracietgrijs gelakt en een toplaag van jachtlak aangebracht als extra bescherming van het tafelblad. 

Finishing touch en accessoires nieuwe keuken shoppen

Van de rest van het budget hebben wij twee prachtige industriële lampen gekocht voor boven onze bartafel. En omdat die keukentafel ook thuiswerkplek is, zijn we voor een nieuw plissé gordijn voor ons keukenraam gegaan. Dit was het enige item dat we op maat hebben laten maken, natuurlijk met advies. Ook dat liep super, dankzij die leuke woonwinkel in Utrecht. Nu onze vakantie voorbij is zit ik heerlijk vanuit huis te werken, aan mijn nieuwe bartafel. Zonder reflecterend daglicht dat op het beeldscherm van mijn laptop schijnt, en met nieuwe energie. Het klopt aardig, opgeruimd huis opgeruimd hoofd ☺