Natuurlijke manieren om van je muggenbult af te komen


Als de zomer aanbreekt, betekent dat ook dat muggen weer actief worden. Deze vervelende insecten zorgen niet alleen voor irritante zoemgeluiden, maar ook voor jeukende muggenbulten op je huid. In dit artikel delen we 15 natuurlijke manieren om van je muggenbult af te komen.

Waarom jeuken muggenbulten?

Muggenbulten ontstaan doordat muggen bijten en hun speeksel achterlaten in je huid. Het speeksel bevat eiwitten die een allergische reactie veroorzaken, wat resulteert in een muggenbult. Het lichaam reageert op deze allergische reactie door histamine vrij te geven, wat de jeuk veroorzaakt.

15 natuurlijke manieren om van je muggenbult af te komen

 1. IJs

IJs kan helpen om de zwelling en jeuk van een muggenbult te verminderen. Houd een ijsblokje of een koud kompres tegen de muggenbult gedurende 10-15 minuten.

 1. Azijn

Azijn kan helpen om de jeuk te verminderen. Dep wat azijn op de muggenbult met een wattenstaafje.

 1. Baking soda

Maak een pasta van baking soda en water en breng deze aan op de muggenbult. Laat de pasta opdrogen en spoel af met water.

 1. Tea tree olie

Tea tree olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen om de jeuk en zwelling van een muggenbult te verminderen. Breng een kleine hoeveelheid tea tree olie aan op de muggenbult.

 1. Kamillethee

Kamillethee heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen om de jeuk te verminderen. Maak een kop kamillethee en laat deze afkoelen. Dep de thee op de muggenbult met een wattenstaafje.

 1. Aloe vera

Aloe vera heeft ontstekingsremmende en helende eigenschappen en kan helpen om de jeuk en zwelling van een muggenbult te verminderen. Breng een kleine hoeveelheid aloe vera gel aan op de muggenbult.

 1. Honing

Honing heeft antibacteriële eigenschappen en kan helpen om de jeuk te verminderen. Breng een kleine hoeveelheid honing aan op de muggenbult.

 1. Havermout

Havermout heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen om de jeuk te verminderen. Maak een pasta van havermout en water en breng deze aan op de muggenbult. Laat de pasta opdrogen en spoel af met water.

 1. Pepermuntolie

Pepermuntolie heeft verkoelende eigenschappen en kan helpen om de jeuk en zwelling van een muggenbult te verminderen. Breng een kleine hoeveelheid pepermuntolie aan op de muggenbult.

 1. Citroen

Citroen heeft antiseptische en kalmerende eigenschappen en kan helpen om de jeuk te verminderen. Snijd een citroen in plakjes en leg deze op de muggenbult.

 1. Knoflook

Knoflook heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen om de jeuk en zwelling van een muggenbult te verminderen. Snijd een teentje knoflook in kleine stukjes en breng deze aan op de muggenbult.

 1. Basilicum

Basilicum heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen om de jeuk te verminderen. Maak een pasta van basilicumbladeren en breng deze aan op de muggenbult.

 1. Appelazijn

Appelazijn heeft antibacteriële eigenschappen en kan helpen om de jeuk te verminderen. Meng gelijke delen water en appelazijn en dep de oplossing op de muggenbult met een wattenstaafje.

 1. Aloë vera en tea tree olie

De combinatie van aloe vera en tea tree olie kan helpen om de jeuk en zwelling van een muggenbult te verminderen. Meng een kleine hoeveelheid aloe vera gel met een paar druppels tea tree olie en breng deze aan op de muggenbult.

 1. Koude thee

Maak een kop thee en laat deze afkoelen. Breng de thee aan op de muggenbult met een wattenstaafje om de jeuk te verminderen.