Met deze 3 tips zorgeloos door je Studententijd


Je studententijd, ofwel, de mooiste tijd van je leven. Althans, zo hoort het te zijn. Maar de studententijd heeft ook zeker een keerzijde. Je geeft geld uit alsof je vader een oliesjeik is en je nuttigt minimaal vijf keer per week alcohol . En dan houd jij je nog in. Hoewel dit op het moment zorgeloos lijkt, kunnen er altijd onverwachte verrassingen om de hoek staan. Een semester wat tegenvalt waardoor je vertraging oploopt, een hoge schuld bij DUO of je laat weer eens iets kapot vallen. Maar wees niet getreurd, wij helpen je namelijk met 3 tips waardoor jij zorgeloos door je studententijd gaat.

1. Volg je colleges

Je kent het vast wel, om half 9 bij een (niet verplicht) college zitten. Je bent toch zeker gekke Henkie niet? Pas vanaf 11 uur begint voor jou de dag en geen seconde vroeger. Maar wil jij straks gelabeld worden als de “eeuwige student”? Dat denk ik niet. Al voelt het heerlijk om elke dag gewoon lekker je eigen pad te kiezen, je zou toch echt je school moeten halen. Daarom zit je er natuurlijk ook. Dit vergeten veel studenten. Ga jij naar college, dan hoef je uiteindelijk veel minder te leren voor je tentamen en levert het dat uiteindelijk minder stress op. Lijkt ons een goede deal? Dus maak een afspraak met jezelf dat je minimaal 3 keer per week in de ochtend naar een college gaat. You can thank us later.

2. Werken voor je geld

Bah, een bijbaan? Ik heb toch ome DUO? Leven als een koning in de zeventiende eeuw, dat is wat jij doet. Maar begrijp je wel dat je na je studententijd dit allemaal terug moet betalen? Het studentenleven is duur, maar werkleven, is zelfs nog duurder. Met een bijbaan, heb je natuurlijk het voordeel van geld verdienen, maar ook even om wat anders te doen. Je als het ware los te trekken van je huisgenoten en vrienden die je eigenlijk al niets meer te vertellen hebt. Een bijbaan geeft je nieuwe energie. Daarnaast staat een bijbaan voor in de toekomst ook nog eens ontzettend goed op je CV. Zo weet een toekomstige werkgever dat je ook een serieuze kant hebt en weet dat niet alles maar komt aanwaaien.

3. Ga voor zekerheid

Je hebt je studio of een kamer. In deze (vaak) kleine kamer zit jouw hele leven. Je inboedel, kleding, noem maar op. Daarom is het belangrijk om een goede inboedelverzekering te hebben. Wel is het hierbij belangrijk dat je ook ingeschreven staat op het adres waar je woont. Maar ook als je een beetje onhandig bent is een aansprakelijkheidsverzekering geen slecht idee. Laat jij je Iphone wel eens (of best wel vaak) vallen? Of laat je juist die van anderen vallen? Dan lijkt het ons een uitstekend plan om goed verzekerd te zijn. Mocht je hem dan laten vallen, koop niet gelijk een nieuwe. Ga eerst naar je lokale reparateur om te kijken of hij/zij het kan maken. In de tussentijd kan je gebruik maken van de service van Flex IT Rent, bij deze partij kan je gemakkelijk een IPhone huren voor onbepaalde tijd.

Na het volgen van deze 3 tips weten wij zeker dat jij nu alle middelen hebt om alles uit je studententijd te halen.