Een huiskamergevoel in je tuin


Een huiskamergevoel doet denken aan een knusse plek waar je aangenaam kunt relaxen. Dit doen we veelal in de huiskamer, vandaar ook de naam. Maar tegenwoordig kan dit ook buiten. We zien steeds meer mensen de warme stijl van binnen naar buiten doortrekken. Dit komt doordat er een nieuw materiaal in de tuinmeubelbranche is gekomen, namelijk outdoor textiel. Letterlijk dus textiel dat voor buiten geschikt is. Benieuwd naar wat tips en inspiratie hiervoor? Lees dan verder en kijk of outdoor textiel iets voor jou is.

Na regen komt zonneschijn

Outdoor textiel zie je vaak terug in tuinsets. Het heeft vaak een vulling met een open celstructuur. Hierdoor hoopt het water van een regenbui niet in het kussen op, maar loopt het er door, en droogt hierdoor snel weer op. Ook de buitenkant van de stof heeft een andere structuur dan de structuur van stoelen die we binnen gewend zijn. Het is wat gladder en steviger en daardoor bestand tegen verschillende weersinvloeden. Dit textiel komt weg vanuit de bootindustrie. De bekleding van boten moeten namelijk ook bestand zijn tegen water. Inmiddels zijn er allerlei tuinmeubelen te vinden van dit materiaal.

De trend is mede tot stand gekomen doordat we graag meer thuis zijn, ook in de zomer. Dan wil je lekker buiten kunnen zitten in je eigen tuin als het 25 graden is. De look van de meubelen lijkt daarom sterk op de meubelen die we al binnen hebben. Vaak zie je het ook niet echt aan de buitenkant eraf of het om tuinmeubelen gaat. Pas als je gaat voelen merk je dat het materiaal wat steviger is.

Meer tijd voor jezelf

Naast de gezellige uitstraling die het je tuin kan brengen, is het grootste voordeel van outdoor textiel wel dat je niet meer hoeft te slepen met kussens. Bij een terras in de open lucht blijf je vaak bezig met de tuinkussens droog te leggen als het begint te regenen of aan het einde van de dag. In de nacht wil er namelijk ook nog wel eens wat vocht in trekken door de dauw. Met outdoor textiel hoeft dat gelukkig niet meer. Zo blijft er meer tijd over om echt te genieten buiten.

Onderhoud van textiel

Naast een regenbui krijgen we ook wel eens te maken met andere neerslag zoals zand uit de woestijn dat onze kant is komen opwaaien. En zo zijn er nog allerlei andere mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat het outdoor textiel een beetje vies is geworden. Gelukkig is het materiaal daar prima tegen bestand. Met een sopje van groene zeep en lauwwarm water poets je de stof zo weer schoon. Spoel het wel even goed na met de tuinslang of enkele emmers waters zodat er geen zeepresten op de stof blijven liggen. Daarna kunnen ze gewoon in de zon opdrogen en binnen no time kun je weer genieten van een schone droge set en een huiskamergevoel in de tuin.