
De voordelen van het gebruik van een infographic
Een foto zegt meer dan duizend woorden. Niet voor niets is de impact van een infographic stukken groter dan van een hele lap tekst. Niet zo vreemd, want laten we eerlijk zijn, wanneer jij in een bushokje staan, dan is de kans vrij klein dat wanneer hier een hele lap tekst staat, je deze uitgebreid gaat staan lezen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van visuals, dan is de kans een stuk groter dat je even een kijkje neemt. Daarnaast zorgen afbeeldingen er ook voor, dat bepaalde informatie beter blijft hangen in ons brein.
Voordelen
Eén van de grote voordelen van een infographic maken is dat het qua uitstralingen doorgaans een stuk krachtiger overkomt dan een tekst. Vooral wanneer je een infographic laat bestaan uit allerlei verschillende onderdelen, zoals afbeelding, cijfers en eventueel wel grafieken. Je zult namelijk zien, dat mensen veelal visueel zijn ingesteld. Deze informatie wordt hierdoor door ons brein een stuk beter opgeslagen, waardoor je vooral als marketeer je doel een stuk sneller en eenvoudiger bereikt. Mensen willen geen enorme teksten lezen alvorens ze weten waar iets over gaat. Des te belangrijker is het, om ervoor te zorgen dat je infographic aanslaat. Voor een echte marketeer is een geslaagde infographic een echte mijlpaal. Zorg er daarom voor, dat voor je deze daadwerkelijk publiceert, je zorgvuldig controleert of het alle benodigde informatie bevat.
Zelf een infographic maken
Het maken van een infographic kan op verschillende manieren. Eén van de meest populaire tools die we kennen is toch wel canva. Met deze tool kun je eenvoudig verschillende afbeelding en teksten met elkaar combineren. Dit zorgt ervoor dat je in relatief korte tijd de meest belangrijke informatie in een prachtig overzicht kunt verwerken. De kracht van een infographic is dat deze zowel als toevoeging dient voor een eventuele aanvullende tekst, maar ook op zichzelf voldoende informatie verschaft zodat de lezer in één oogopslag kan zien waar het geheel over gaat. Vervolgens kan de lezer dan zelf bepalen om ook de aanvullende informatie tot zich te nemen, maar hoeft zich niet verplicht te voelen dit te doen om het geheel te kunnen begrijpen.