De beste trampoline oefeningen om fit te blijven!


Afvallen door trampolinespringen? Spieren opbouwen door trampolinespringen? Op beide antwoorden luidt het antwoord ‘ja’! Trampolinespringen wordt steeds populairder onder veel sporters. Waar het eerst werd gezien als kinderachtige activiteit, wordt het door steeds meer fitte Nederlandse mannen en vrouwen gezien als een effectieve workout. Ben jij benieuwd, wil je zo snel mogelijk een trampoline kopen en wil je weten hoe jij deze optimaal kunt gebruiken om fit te worden? Lees dan snel verder.

Joggen

Joggen (op je plek) op de trampoline lijkt misschien erg gemakkelijk, maar niets is minder waar! Je gebruikt tijdens deze oefening de spieren in je benen, maar ook in je buik. De trampoline is natuurlijk geen vaste ondergrond en blijft in beweging terwijl je dit ook bent. Hierdoor ben je gedwongen om meer spieren in te zetten zodat je de oefening zo stabiel mogelijk kunt uitvoeren. Goed voor de spieren dus! Net als joggen in het park of op een loopband, is het hardlopen op een trampoline ook erg goed voor je cardiovasculaire gezondheid.

Springen

Je ziet kinderen uren op en neer springen op de trampoline, waardoor het er allemaal erg simpel uitziet. Maar probeer het zelf maar eens! Het kan erg intensief worden. Je hartslag en ademhaling gaan gegarandeerd omhoog, waardoor jij goed kan werken aan je conditie. Ook is het trampolinespringen erg goed voor je knieën en kuiten. Daarnaast kunnen we de buik- en bovenbeenspieren niet vergeten! Na een half uur op de trampo heb je morgen zeker spierpijn!

Squats

Ga jij voor de extra uitdaging? Probeer dan eens een squat (of squat pulse!) op de trampoline. Door de onvaste ondergrond zullen je benen en billen wat extra werk moeten verrichten. Al snel zul je trillend op je benen staan. Is het nog allemaal te simpel? Kies er dan voor om krachtig uit je squat omhoog te komen. Je kunt zelfs een sprong toevoegen!

Plank

Het trainen van buikspieren is voor veel mensen het minst leuke onderdeel van hun sport routine. Gelukkig kan een trampoline dit een stuk leuker maken! Neem in een plankpositie plaats op de trampoline en span je buik- en rugspieren goed aan. Je zult al snel merken dat je gaat trillen door de inspanning. Omdat jij gaat trillen, zal het springvlak van de trampo dit ook doen! Het wordt je dus allemaal een stukje moeilijker gemaakt… Die wasbordjes komen zo steeds dichterbij!

Trampolinespringen is niet alleen voor kinderen! Ook volwassenen kunnen het toestel gebruiken om te werken aan hun algehele fysieke gezondheid! Gelukkig zijn er veel verschillende soorten op de markt, van Avyna tot Berg trampolines. Probeer het eens uit!