Auto leasen? Dit wil je weten!


Leasen is een goede optie als je een nieuwe auto nodig hebt. Ben je nog nieuw in de wereld van leasen? Dan wil je er eerst natuurlijk nog het een en ander over weten te komen. Gelukkig is er veel informatie te vinden, om zo te achterhalen of het bij je past. In dit artikel ontdek je meer! Dit wil je in ieder geval lezen als je mogelijk op leasen wilt overstappen.

Leaseperiode bepalen

De reden om te leasen kan sterk uiteen liggen. Misschien vind je leasen praktischer en makkelijker dan kopen, en ben je van plan om de auto voor een langere periode te leasen. Je hoeft er zelf immers nauwelijks iets voor te regelen en rijdt zo weg in de wagen naar keuze. Je hebt ook de optie om de auto voor een korte periode te leasen, of dit nu privé of zakelijk is. Heb je een eigen zaak en heb je pech met je bedrijfswagen? Geen punt: met short lease zakelijk overbrug je deze periode. Je kunt meestal dezelfde dag nog wegrijden met de auto. Dat komt ook goed uit als je voor een klus last-minute een (extra) auto nodig hebt. Hoe de situatie er ook uitziet, lease de auto voor de periode die jou goed uitkomt.

Ken de voordelen

Leasen kent verschillende voordelen. Een van de belangrijkste? Je hoeft geen hoge instapprijs te betalen. Zo is het dus veel toegankelijker om in een auto te rijden. Ook als dit een grotere of luxere wagen is. Je rijdt zo dus sneller weg in je droomauto: dat is uiteraard een mooi vooruitzicht. Daarnaast kies je voor veel flexibiliteit. Dat blijkt hierboven al uit het feit dat je zelf de leaseperiode kunt bepalen. Met private shortlease geniet je voor een korte periode van een auto. Handig dus als je een periode moet overbruggen. Of als je alleen in bepaalde periodes van het jaar een auto nodig hebt. Misschien ga je ’s zomers op de fiets naar je werk toe, maar wil je ’s winters toch wel achter het stuur in een warme auto kunnen kruipen. Of wellicht wil je de auto juist in de zomer gebruiken, bijvoorbeeld om mee op vakantie te gaan. Jij hebt het voor het zeggen! Daar komt nog bij dat je van allerlei services gebruikmaakt bij het leasen. Onderhoud, reparatie, wegenbelasting, verzekering: het zit allemaal inbegrepen bij het vaste maandelijkse bedrag. Hoef jij daar dus niet meer naar om te kijken.

Tarief staat vast

Dat vaste maandelijkse bedrag is ook het benoemen waard. Het maakt namelijk dat je precies weet waar je aan toe bent als je een auto leaset. En daarom is het zo’n overzichtelijke keuze! Je weet immers goed welk bedrag je maandelijks opzij moet zetten om gebruik te kunnen maken van een auto. Andere kosten komen er niet zomaar bij, op de brandstofkosten na dan. Bij de aanschaf van een auto is dat toch wel een ander verhaal. De kosten kunnen dan namelijk flink oplopen, als er onverhoopt groot onderhoud nodig is. Zie je het niet zitten om deze kosten op zo’n moment maar op te moeten hoesten? Dan is leasen zeker een interessantere optie.

Kies de auto

Of je nu een auto leaset of koopt: je denkt natuurlijk goed na over het type wagen. Wat vind jij belangrijk aan een auto? Je kunt in een nieuwe auto rijden, om van de meest innovatieve technologieën gebruik te maken. Of kies voor een wat ouder model, om een meer budgetproof keuze te maken. De grootte van de auto speelt een rol. Je wilt immers al je benodigdheden erin kwijt kunnen. Heb je regelmatig passagiers mee? Ook dan komt een ruime auto van pas. Maar als je voornamelijk in je eentje in de auto rijdt en maar weinig spullen meebrengt, kom je ook uit met een kleinere auto. Houd daarom altijd rekening met je persoonlijke situatie. En met je wensen en voorkeuren natuurlijk: welke auto vind je mooi? En waar zie je jezelf het liefst in rondrijden? Daar kies je het model op uit.

Van de leaseperiode tot de keuze voor de auto zelf, je hebt een heleboel flexibiliteit in je keuze! Dat is nu zo’n uitkomst voor het leasen van een auto. Niet gek dus, dat veel mensen hierop overstappen. Hoe zit dat bij jou?