5 tips voor het ophangen van je diamond painting aan de muur


Ben jij helemaal dol op diamond painting? Dan wil je jouw kunstwerken misschien ook wel ophangen. Hier vind je de tips hoe je dit het beste kan doen.

Je kunstwerk is af! Lange tijd heb je eraan gewerkt, en het is echt prachtig geworden. Zo mooi dat je hem in je woonkamer wil ophangen of misschien cadeau wil doen aan iemand in een lijst. Kies je voor een diamond painting met eigen foto of die van iemand anders kan dit een geweldig cadeau zijn. Wij geven je in deze blog tips over wat voor lijst je het beste kan gebruiken, want je kan kiezen tussen een houten frame en een glazenlijst. Maar ook het ophangen zelf moet wel met enig beleid gebeuren, daarom kan je verschillende ophangsystemen gebruiken. Lees dus snel verder om erachter te komen welk systeem voor jou het beste werkt.

#1 Als een poster ophangen

Ken jij de hanglijsten al? Deze ken je misschien wel van vroeger op de basisschool of in de middelbare school. Dit zijn twee houten balken aan de onderzijde en de bovenzijde waarmee je hem vast kan maken. Deze zorgen ervoor dat je doek op spanning blijft. Doormiddel van een touwtje en een spijker in de muur kan jij jouw kunstwerk ophangen. Er zit dus niet zo veel werk in als met het ophangen met een echte lijst. Maar je creëert tegelijk wel echt een hele toffe look in je kamer.

#2 Ophangen met dubbelzijdige tape

Een simpele manier van ophangen is het ophangen met plakgum of dubbelzijdig tape. Zo kan je zelf bepalen waar je hem ophangt zonder dat je gaten in de muur hoeft te maken. Wanneer je geen behang gebruikt, dan zal je het achteraf zelfs zonder vlekken van de muur kunnen verwijderen. Het enige nadeel is dat het tape soms kan blijven plakken aan de achterzijde van je kunstwerk. Wil je hem piekfijn houden dan kan je beter gaan voor nummer 3.

#3 Inlijsten in een glasplaat

Een fotolijst is misschien wel de beste manier waarop jij je kunstwerk mooi kan houden. Zo komen er niet snel beschadigingen op en zorg je ervoor dat hij jarenlang mooi blijft. Vooral wanneer je echt heel erg gesteld bent op je kunstwerk is dit de manier die wij aanraden. Zo’n lijst kan je vervolgens ophangen aan een spijker of een schroef die in de muur zit.

#4 Op een houten frame spannen

Ben jij nog wat creatiever ingesteld en wil je het echt kunstig in je woonkamer hebben hangen, dan kan je kiezen voor het spannen op een houtenframe. Vaak kan je losse frames kopen die soms zelfs bij de diamond painting passen. Het kopen van een diamond painting is slim wanneer je nieuw ermee bent en nog niet weet waar je moet beginnen.

#5 In de openlucht ophangen

Als laatste kan jij jouw diamond painting natuurlijk ophangen in de buitenlucht. Hiervoor heb je natuurlijk wel goede lijsten nodig die weerbestendig zijn. Wij raden wel aan om erop te letten dat je hem niet in de zon hangt. Dan worden de kleuren vaak snel slechter.

Wil je even helemaal tot rust komen? In deze video zie je precies waarom diamond painting je zen kan maken.