Minerale make-up: de belangrijkste voordelen


Veel vrouwen dragen elke dag make-up en gaan de deur niet uit zonder. Het is echter wel iets wat je elke dag op je huid aanbrengt en wat je huid kan irriteren als het niet van goede kwaliteit is, wat vervolgens kan resulteren in een slechte huid. Daarom is er natuurlijke minerale make-up uitgevonden: make-up op natuurlijke basis die niet schadelijk zou zijn voor de huid.

Wat is minerale make-up precies?

Waarom wordt minerale make-up eigenlijk “minerale” make-up genoemd? Nou – mineralen zijn natuurlijke grondstoffen, en dat is het belangrijkste onderdeel. Deze natuurlijke onderdelen worden gemalen en verpulverd tot een fijn poeder, en hiervan kan uiteindelijk make-up gemaakt worden. Als make-up bestaat uit 100% natuurlijke mineralen, dan hoef je je geen zorgen te maken over dat het eventueel je huid kan irriteren. Het is dus ook heel geschikt voor mensen met een problematische huid die snel last krijgen van puisten of onzuiverheden. Ook als je last hebt van rosacea of couperose zou minerale make-up een hele goede uitkomst voor je kunnen bieden. Er zitten dus geen ingrediënten in die je huid onnodig zouden kunnen belasten.

Water- en zonnestraalproof

Er zijn een aantal hele fijne eigenschappen van minerale make-up die op een natuurlijke wijze veel voordelen bieden. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat minerale make-up vaak op een natuurlijke wijze waterafstotend werkt. Daarbij bied het ook een natuurlijke UV-bescherming, waardoor je naast minerale make-up niet per se zonnebrand hoeft te gebruiken. In minerale make-up zit namelijk vaak titanium dioxide en zinc-oxide, natuurlijke ingrediënten die je huid beschermen tegen de zon. Daarnaast kan je ook prima in de zon zitten met minerale make-up, het smelt namelijk (in tegenstelling tot veel ‘normale’ make-up) niet in hitte.

woman wearing fur hoodie

Droogt niet uit

Hoewel ‘normale’ make-up vaak zeer uitdrogend en irriterend kan zijn voor de huid, werkt minerale make-up juist hydraterend. Daarnaast is het ook hypoallergeen en veroorzaakt het dus geen allergische reacties. Ook vult het de poriën niet, waardoor de huid kan blijven ademenen. Je poriën reinigen kan best een intensief en tijdrovend klusje zijn namelijk. Minerale make-up is een zeer goede keuze dus!