Alles wat je moet weten over een MacBook oplader


Een oplader van een MacBook ziet er net even iets anders uit dan opladers van laptops van andere merken. In plaats van een grote zwarte oplader met dikke kabels heeft de lichtnetadapter van de diverse soorten MacBooks een chique witte kleur en dunne kabel. In dit blog vertellen we je alles over de oplader van de MacBook.

Een unieke oplader
De lichtnetadapter heb je nodig om een MacBook op te kunnen laden. Apple raadt altijd aan om de oplader te gebruiken die bij de MacBook is geleverd of een vergelijkbaar vervangend model te gebruiken. Koop niet zomaar opladers van onbetrouwbare websites, want dit kan desastreuze gevolgen hebben voor de werking van je laptop.

De lichtnetadapter steek je niet in de MacBook, zoals bij andere laptops het geval is, maar wordt door middel van een magneet automatisch op de juiste plaats geklikt. Het lampje op de adapter geeft belangrijke informatie weer. Een continu brandend groen lampje geeft aan dat de batterij volledig is opgeladen. Een continu brandend oranje lampje geeft aan dat de batterij wordt opgeladen. Deze informatie kan je ook terugvinden op het scherm van de laptop zelf.

Oplader veilig vervoeren
Als je regelmatig jouw MacBook meeneemt naar school of werk is het belangrijk om de oplader goed op te bergen. Apple heeft hier goed over nagedacht en heeft een speciaal systeem bedacht, zodat je de kabel veilig kunt oprollen. Het is echter wel belangrijk om de kabel niet te strak op te rollen, want hierdoor kan het dunne snoertje die vanaf de poweradapter naar de laptop loopt beschadigd raken.

Een MacBook oplader kopen
Ben je op zoek naar een nieuwe Macbook oplader voor een scherpe prijs? Bestel de oplader dan op Happyladers.nl. Deze webshop koopt originele MacBook opladers direct in bij de fabrikant in groten getale. Hierdoor kunnen ze de opladers voor een lage prijs aanbieden. Het enige verschil is dat de oplader niet in de originele verpakking geleverd wordt, maar alleen in beschermd plastic. Bovendien krijg je bij Happyladers volumekorting als je twee of meer opladers bestelt. Het is dus extra voordelig om alvast een vervangend exemplaar in huis te halen.