Blanke vluchtelingen niet welkom in Duitsland

Onder Angela Merkels motto wir schaffen das ontpopte Duitsland zich als de populairste Europese bestemming voor migranten uit de derde wereld. Voor de bondskanselier was het een uitgelezen kans het juk van het Duitse collectieve schuldgevoel van zich af te schudden. In slechts één jaar tijd ving Duitsland meer dan een miljoen vluchtelingen op; een scenario dat zich dit jaar wederom zal voortzetten. Toch geldt deze boodschap van tolerantie blijkbaar niet voor iedereen. Terwijl de Duitse autoriteiten hele volksstammen uit Afrika en het Midden-Oosten hebben opgevangen, worden werkelijke vluchtelingen uit het door burgeroorlog geteisterde Oost-Oekraïne systematisch geweerd, gediscrimineerd en gedeporteerd.

Volgens de Duitse krant Frankfurter Rundschau hadden er in 2014 en 2015 ruim 7000 Oekraïners asiel aangevraagd. Slechts vijf procent van de vluchtelingen hebben deze status ook daadwerkelijk gekregen. De overige 95 procent zal worden teruggestuurd naar Oekraïne, ondanks het feit dat de burgeroorlog in het oosten van het land nog altijd voortwoedt.

Eerder deze maand classificeerde de Duitse overheid Oekraïne als ‘veilig’. Tegelijkertijd weigert de Duitse regering dezelfde classificatie toe te passen op Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte, Bangladesh, Pakistan en een hele waslijst aan landen in Subsaharaans Afrika. Ondertussen klagen Oekraïense vluchtelingen over het feit dat zij geen recht hebben op asiel, een baan of een woning. Voor migranten uit Afrika of het Midden-Oosten – die dikwijls niet eens afkomstig zijn uit oorlogsgebieden – halen de Duitse autoriteiten echter alles uit de kast. Zo werden er opvangcentra verwezenlijkt in viersterrenhotels evenals een luxe eilandresort in de Noordzee en worden autochtone Duitsers uit sociale huurwoningen gezet om plaats te maken voor vluchtelingen. Bovendien hebben migranten recht op 216 euro om zichzelf van basisbehoeften te voorzien, 143 euro zakgeld, gratis gezondheidszorg en gratis onderwijs voor hun kinderen.

Het is niet de eerste keer dat blanke vluchtelingen uit EU-landen worden geweerd. Vorig jaar publiceerden wij al eerder een artikel over het tragische lot van blanken in Zuid-Afrika. Aldaar is het discrimineren van blanken officieel overheidsbeleid, waardoor zij worden benadeeld in zowel de economische als publieke sector. Blanke boeren in Zuid-Afrika – ook wel bekend als Afrikaners –  gaan gebukt onder een golf van racistische moorden die worden aangemoedigd door hun eigen overheid. Logischerwijs voelen de Afrikaners zich niet langer veilig, wat zich manifesteert in massale emigratie. Velen van hen vragen asiel aan in EU-landen, maar hun noodkreet wordt niet gehoord. Alleen al in Groot-Brittannië werden maar liefst 96 procent van de asielaanvragen geweigerd.

Het is overduidelijk dat er in West-Europa met twee maten wordt gemeten wanneer het vluchtelingen betreft. Blijkbaar heeft de hele wereld het recht hier te komen wonen, behalve de etnische bevolking van dit continent. Het opendeurenbeleid van de EU – aangemoedigd door de globale politieke en economische elite – wordt gekenmerkt door een beangstigende etnische en religieuze component. Nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid hebben leiders op een dusdanige manier vrijwillig meegewerkt aan de ondergang van de eigen bevolking.

Reacties

Bart Bohemen

De heer Bohemen heeft een uitgebreide kennis op het gebied van sociale vraagstukken en verwerkt deze dan ook nauwkeurig in zijn publicaties. Zijn vakgebied omvat onder meer socio-economische en demografische ontwikkelingen in Europees verband.

2 gedachten over “Blanke vluchtelingen niet welkom in Duitsland

Reacties zijn gesloten.