Het totale failliet van de multiculturele samenleving

Er gaat geen dag voorbij of de media berichten weer over de problematiek die zich afspeelt binnen asielzoekerscentra. Hoewel men in eerste instantie zou denken dat vluchtelingen opgetogen zijn om het feit dat zij economische achtergesteldheid, politieke instabiliteit en oorlog achter zich hebben gelaten, blijkt niets minder waar. Massale vechtpartijen, alcohol- en drugsmisbruik en zelfs prostitutie zijn binnen asielzoekerscentra aan de orde van de dag. In een laatste stuiptrek om de orde te handhaven draagt men – vooral vanuit historische context – een uiterst controversiële oplossing aan: apartheid.

Het jaar 1994 markeerde het definitieve einde van de apartheid in Zuid-Afrika, nadat ANC-leider Nelson Mandela de verkiezingen won. De globale progressieve elite riep de overwinning uit: nooit weer zou een dergelijk verderfelijk systeem mensen opdelen langs discriminerende lijnen. Slechts 21 jaar later ontvouwt zich een compleet tegenovergesteld scenario.

Enkele dagen geleden gaf de Nederlandse politiebond aan dat zij vluchtelingen willen scheiden op basis van etniciteit en religie. Dit zou de politie een hoop werk kunnen besparen. In Duitsland verklaarde de politie exact hetzelfde. Ook daar wil men vluchtelingen scheiden om confrontaties te voorkomen.

In Oisterwijk kon de politie op het nippertje een vechtpartij verijdelen tussen asielzoekers en autochtone jongeren. Aldaar hadden de asielzoekers zich bewapend met stokken. In Drachten gingen tientallen bewoners van een asielzoekerscentrum (azc) met elkaar op de vuist, ook daar werden wapens gebruikt. In het Duitse Hamburg was de politie uren lang bezig een massale vechtpartij tussen Albanezen en Afghanen onder controle te brengen. Deze voorbeelden zijn slechts het topje van de ijsberg. De media staan letterlijk vol met nieuws omtrent grootschalig geweld binnen azc’s.

Vluchtelingen brengen de problematiek uit hun land van herkomst met zich mee. Zo worden christenen op grote schaal gepest en geïntimideerd. Andere christenen verklaren te worden bespuugd en dat zij geen kruis om hun hals mogen dragen. Ook worden zij aangevallen als zij niet vijf keer per dag bidden, zoals de islam dat voorschrijft. Daarnaast worden ook jezidi’s geterroriseerd.

Vrouwen zijn hun leven niet zeker binnen azc’s. Er is sprake van verkrachting evenals gedwongen prostitutie. Velen geven aan ’s nachts geen toiletten te durven bezoeken, omdat de mannelijke bewoners van het azc hen beschouwen als “loslopend wild.” Verder worden niet-islamitische vrouwen gedwongen een hoofddoek te dragen.

In het azc van Almelo besteden asielzoekers uit Eritrea hun zakgeld voornamelijk aan alcohol. De Eritreeërs blijken constant dronken te zijn en hebben in beschonken toestand al meerdere malen auto’s van omwonenden beschadigd. Ruim 60% van de Somaliërs gebruikt de verdovende drug qat en zijn feitelijk de hele dag stoned.

In veel azc’s heerst totale anarchie. Toch is het nog slechts een voorproefje van wat ons te wachten staat. Christenen, vrouwen en andere minderheden worden nu al niet geaccepteerd binnen azc’s. Waarom zou dit plotseling veranderen zodra de asielzoekers deel gaan uitmaken van de maatschappij? Waarom worden asielzoekers die zich schuldig maken aan geweldpleging, wapenbezit, discriminatie van minderheden en vrouwenmisbruik niet per direct het land uitgezet?

Onze tolerantie voor het intolerante is dusdanig ver doorgeschoten dat we niet langer in staat zijn onze eigen waarden en cultuur weten te beschermen. De politie is de controle compleet verloren en grijpt naar het eerste beste middel voorhanden: apartheid. Het toont maar weer eens aan dat de multiculturele samenleving totaal failliet is.

Reacties

Bart Bohemen

De heer Bohemen heeft een uitgebreide kennis op het gebied van sociale vraagstukken en verwerkt deze dan ook nauwkeurig in zijn publicaties. Zijn vakgebied omvat onder meer socio-economische en demografische ontwikkelingen in Europees verband.

4 gedachten over “Het totale failliet van de multiculturele samenleving

  1. Zuid Afrika? Apartheid? Aldaar worden de vluchtelingen/migranten afgeslacht door de Zuid Afrikaanse bevolking. De politie houdt razzia’s om illegalen op te pakken. Apartheid? Ja toen stond iedereen op zijn achterste benen, want toen deden blanken het. Maar nu dat zwarte broeders het schrikbewind voeren, hoor je niets van al die actie groepen die destijds zelfs aanslagen pleegden. Die hebben het nu te druk met mensen die zelfs maar een bedenking hebben bij de grote vloed aan vluchtelingen/migranten, of zelfs maar een kritische vraag durven te stellen. Dan ben je een harteloze racistische fascist. Nee, tijd dat zulke lieden de film die welle/the wave eens goed gaan bekijken. Want ze beginnen er aardig op te lijken. Eén mening toegestaan, of anders………..

Geef een reactie