GeenPeil: tegen verdere toenadering tot Oekraïne

Met ingang van aankomend jaar zal het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie (EU) van kracht gaan. Het verdrag zou in 2013 ondertekend worden maar toenmalig Oekraïens president Viktor Janoekovytsj zag daar op het laatste moment vanaf. Niet lang erna was de geboorte van Euromaidan een feit. De situatie in de oostelijke regio’s van Oekraïne is sindsdien in grote mate geëscaleerd en tot op heden is het conflict niet opgelost. Het is voor menigeen onduidelijk en onbegrijpelijk waarom de EU de keuze heeft gemaakt om toenadering te zoeken tot een land als Oekraïne.

Het is om deze reden dat GeenStijl een tijdje terug een nieuw initiatief in gang heeft gezet. Dit initiatief draagt de naam GeenPeil en heeft tot doel een referendum in te lassen die de mening van het Nederlandse volk omtrent het associatieverdrag in kaart moet brengen. Vandaag werd bekend gemaakt dat er reeds 150.000 handtekeningen verzameld zijn. Dit betekent dat de helft van het aantal vereiste handtekeningen bereikt is. Uw stem is daarom meer dan ooit nodig en bij dezen nodigen wij u uit om aan deze actie mee te doen. U vindt de link onderaan dit artikel.


Klik hier voor het inschrijfformulier. U hoeft slechts uw persoonlijke gegevens in te vullen en vanzelfsprekend is plaatsing van uw handtekening geheel vrijblijvend.

Reacties

Daniël Leeuwenhart

De heer Leeuwenhart schrijft met regelmaat over de betrekkingen tussen de Europese Unie (EU) en Rusland. Als euroscepticus hecht hij waarde aan nationale belangen en verkiest deze boven de supranationaliteit van de EU. Met de kracht van de pen streeft hij naar meer macht voor Den Haag, en minder voor Brussel.

Geef een reactie