Waarom George Soros levensgevaarlijk is

George Soros

George Soros is een van oorsprong Hongaarse zakenman die vanuit de Verenigde Staten (VS) opereert. Het vermogen van Soros wordt geschat op 24.4 miljard dollar, waardoor hij behoort tot de 30 rijkste mensen ter wereld. De miljardair staat bekend om zijn betrokkenheid bij politieke activiteiten. Zo heeft zijn organisatie Open Society Foundations naar schatting al miljarden dollars geschonken aan progressieve politieke partijen en groeperingen. Soros laat letterlijk wereldwijd een spoor van vernieling achter. Het is een typisch voorbeeld van een verveelde miljardair die met behulp van zijn fortuin de wereld naar zijn hand wil zetten en het gif genaamd progressivisme in onze maatschappijen loslaat.

Megaspeculant
Soros is het hoofd van een zogenaamd hedgefonds. Een hedgefonds is een particulier beleggingsfonds waaraan alleen zeer rijke individuen kunnen deelnemen. Hedgefondsen streven naar een hoog rendement door zeer risicovol te beleggen. Deze risico’s worden vervolgens op allerlei manieren ingedekt, bijvoorbeeld met waardepapieren en termijncontracten.

Hoewel Soros al vroeg actief was als belegger, sloeg hij zijn grote slag in 1992. Toen liet hij de Engelse nationale bank ‘ontploffen’, door tijdens een geldcrisis te speculeren met de pond. Deze actie heeft de Britse belastingbetaler maarliefst 3.4 miljard pond gekost. Soros zelf verdiende hier een miljard dollar aan.

Verscheidene politici van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN)beschuldigen Soros ervan deel uit te maken van een complot dat doelbewust hun economieën kapot heeft gemaakt. Mahathir bin Mohamad, voormalig premier van Maleisië, beschuldigt Soros ervan de economie van zijn land vernietigd te hebben door middel van grootschalige valuta speculatie. Dit is precies dezelfde strategie die de miljardair toepaste begin jaren 90 in Londen.

Soros is niet vies van hypocrisie. Zo bekritiseert hij financieel speculeren omdat dit de economische ontwikkeling in derdewereldlanden tegen zou houden. Vreemd genoeg is dit precies de wijze waarop Soros te werk gaat. Ook was hij een fervent tegenstander van de voormalige Amerikaanse president George W. Bush en zijn beleid. Desalniettemin kocht Soros in 2007 een groot aantal aandelen van het Amerikaanse bedrijf Halliburton, dat enorm geprofiteerd heeft van de oorlog in Irak.

Open Society Foundations

Linkse suikeroom
Soros steunt vele honderden linkse en progressieve organisaties. Er worden letterlijk miljarden dollars in diverse organisaties gepompt om overal ter wereld de progressieve sprookjeswereld in stand te houden.  Omdat het onmogelijk is ze allemaal te behandelen, volgt hieronder een kort overzicht.

– National Council of La Raza: Een belangenorganisatie voor Amerikanen van Latijns-Amerikaanse afkomst. La Raza, dat ‘het ras’ betekent, strijdt voor het opengooien van de grenzen, amnestie voor illegale immigranten en minder deportaties van illegale- of criminele migranten.

– The Huffington Post: Een invloedrijke linkse krant.

– National Organization for Women: Een feministische organisatie die tevens opkomt voor de rechten van minderheden, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

– Barack Obama: Soros heeft Obama gesteund ten tijde van zijn verkiezing als senator evenals president met de maximaal toegestane financiering.

Eind 2014 vonden er grootschalige rellen plaats in de Amerikaanse stad Ferguson, nadat de blanke agent Darren Wilson de zwarte man Michael Brown doodschoot tijdens een worsteling. Hoewel de protesten aanvankelijk spontaan leken, bleek dit achteraf toch niet zo te zijn. Zo zouden organisaties gefinancierd door Soros massa’s mensen op de been gebracht hebben. Bovendien werden de protesten gesteund door een landelijke (online) media campagne, op touw gezet door de miljardair. Soros gaf aan hiermee burgerlijke ongehoorzaamheid te willen aanmoedigen.

Onruststoker
De multimiljardair heeft ook een rol gespeeld bij allerlei bedenkelijke campagnes buiten de VS:

– De Bulldozer Revolutie: In het jaar 2000 financierde Soros een volksopstand waarbij de voormalig Joegoslavische president Slobodan Milosevic werd afgezet. Dit maakte deel uit van de lastercampagne tegen Servië.

– De Rozenrevolutie: In 2003 financierde Soros wederom grootschalige volksopstanden, dit keer in Georgië. Hierbij werd president Eduard Shevardnadze afgezet. Het verhaal gaat dat Shevardnadze uit de gratie was geraakt. Vervolgens werd de pro-Westerse Mikhail Saakashvili geïnstalleerd. Sakaashvili lokte op zijn beurt weer een oorlog uit met Rusland in 2008.

– Turkije: Soros maakt zich al sinds 2003 sterk voor een Turks EU-lidmaatschap. Ook steunt hij de AKP, de partij van Erdogan.

Op 2 juni 2014 verklaarde Soros dat hij medeverantwoordelijk is voor het omverwerpen van de regering van Viktor Yanukovich in Oekraïne. Veel van de demonstranten tijdens de zogenaamde Euromaidan maakten deel uit van NGO’s die gefinancierd worden door de miljardair. Ook onderhoudt Soros banden met de nieuwe Oekraïense president Petro Poroshenko. Op de onderstaande foto is te zien hoe Poroshenko onderhandelt met medewerkers van de Open Society Foundations, inclusief Soros zelf.

George Soros is een gevaarlijk individu. Het is duidelijk dat de multimiljardair connecties heeft binnen de hoogste kringen van de wereldpolitiek. Soros gebruikt zijn fortuin om de wereld om te vormen naar progressief model. Landen die tegenstribbelen kunnen rekenen op grootschalige demonstraties, een aanval op hun economie of in het ergste geval een machtsovername.

Reacties

Bart Bohemen

De heer Bohemen heeft een uitgebreide kennis op het gebied van sociale vraagstukken en verwerkt deze dan ook nauwkeurig in zijn publicaties. Zijn vakgebied omvat onder meer socio-economische en demografische ontwikkelingen in Europees verband.

4 gedachten over “Waarom George Soros levensgevaarlijk is

Geef een reactie