Duurzaam debacle

Door de Nederlandse bijtellingsrookwolken en gehypete media lijkt de elektrische auto een groot succes te zijn. Echter, het tegendeel is waar. De elektrische en hybride auto is een mislukking qua verkoopcijfers en wordt kunstmatig – via EU regels en subsidies – in leven gehouden.Tot eind 2013 was er in ons land een ‘stimulerend bijtellingsbeleid’ waardoor Nederland er uit springt qua verkochte aantallen elektrisch en hybride. Desalniettemin valt slechts 4% van alle verkochte auto’s in die categorie. In Frankrijk is dat nog geen 1%, volgens adviesbureau Ronald Berger.  In 2014 werden er  in Europa 12,5 miljoen auto’s verkocht, waarvan een schamele 75.331 elektrische of hybride modellen.

Dit artikel is geplaatst op de website Vrijspreker en u kunt het artikel hier verder lezen.

Reacties

Bart Bohemen

De heer Bohemen heeft een uitgebreide kennis op het gebied van sociale vraagstukken en verwerkt deze dan ook nauwkeurig in zijn publicaties. Zijn vakgebied omvat onder meer socio-economische en demografische ontwikkelingen in Europees verband.

Geef een reactie