Megamoskee, ja of nee?

De kaasstad Gouda werd ooit als getypeerd als typisch Hollands. Dit zijn echter lang vervlogen tijden. Vandaag de dag houdt de mogelijke bouw van een megamoskee de stad in zijn greep. Zoals gebruikelijk worden de initiatiefnemers van de moskee in verband gebracht met duistere geldstromen en haatimams. Ook de omwonenden zien de komst van de moskee absoluut niet zitten. Desalniettemin ondersteunen partijen als de PvdA en D66 de bouw. Veel verrassender is het feit dat christelijke partijen zich niet meteen hebben uitgesproken tegen de bouwplannen. Alles hangt nu af van de ChristenUnie; haar stem zal de doorslaggevende factor zijn. Aankomende week zal de ChristenUnie zijn keuze bekendmaken.

Dit artikel is speciaal geschreven voor de website IkwasinHaren.nl. U kunt het artikel hier verder lezen.

Reacties

Bart Bohemen

De heer Bohemen heeft een uitgebreide kennis op het gebied van sociale vraagstukken en verwerkt deze dan ook nauwkeurig in zijn publicaties. Zijn vakgebied omvat onder meer socio-economische en demografische ontwikkelingen in Europees verband.

Een gedachte over “Megamoskee, ja of nee?

Geef een reactie