Burgerinitiatief voor parlementaire enquête over de invoering van de euro

Vandaag heeft een drietal publicisten, onder wie Thierry Baudet, een burgerinitiatief opgezet met als doel een parlementaire enquête te houden in de Tweede Kamer. De invoering van de euro is destijds niet met de nodige discussie gepaard gegaan en is mede om die reden zonder brede en algemene consensus ingevoerd zonder dat daarvan de mogelijke gevolgen bekend waren. Politici zullen ter verantwoording worden geroepen en duidelijk moeten maken hoe de invoering van de gemeenschappelijke munt ingrijpende veranderingen heeft aangebracht in de Europese Unie (EU). De EU veranderde daarmee van een economische naar een politieke unie en vandaag de dag kunnen wij maar al te goed merken hoe de Europese munt in verschillende opzichten in ons nadeel werkt.

Het is daarom dat ook Curiales volledig achter dit initiatief staat en wij willen u hiermee graag aanmoedigen om ook te tekenen voor deze petitie. Er zijn minimaal 40.000 stemmen nodig en daarom is ook uw stem van groot belang. Inmiddels gingen enkele bekende Nederlanders u al voor, waaronder journalist Jort Kelder, hoogleraar Paul Cliteur en filosoof Ad Verbrugge.

Klik hier om het burgerinitiatief te tekenen.

Reacties

Daniël Leeuwenhart

De heer Leeuwenhart schrijft met regelmaat over de betrekkingen tussen de Europese Unie (EU) en Rusland. Als euroscepticus hecht hij waarde aan nationale belangen en verkiest deze boven de supranationaliteit van de EU. Met de kracht van de pen streeft hij naar meer macht voor Den Haag, en minder voor Brussel.

2 gedachten over “Burgerinitiatief voor parlementaire enquête over de invoering van de euro

  1. Parlementaire enqeutes kosten klauwen – door u opgebracht – belastinggeld. Het zijn langdurende schijnprocessen waar reeds gefortuneerden financieel garen bij spinnen. En met welke uitkomst..? Is er ooit een een parlementaire enquete geweest waarbij een overheids beambte een fikse straf of boete werd opgelegd..? Erik Staal – Vestia – b.v. werd aan de tand gevoeld en slechts ‘niet goed handelend’ bevonden. Ondertussen zit hij in het zonnetje op Bonaire en werkt niet gehinderd door enige vorm van sanctie aan een nieuw imperium. Hetzelfde gaat op voor ‘beklaagden’ in de bouwfraude parlementaire enquete. Geen bewijs was het oordeel, slechts de verantwoordelijke minister Korthals trad af, kon ‘gewoon’ gebruik maken van de onbeschofte wachtgeldregeling en bleef tot zijn pensioen partijvoorzitter van de VVD.

    1. Allereerst welkom op de site en dank u voor uw bericht. Ergens kan ik uw zorgen over het falen van een parlementaire enquête begrijpen. Echter, met een dergelijke instelling is elke enquête op voorhand afgeschreven. En hoewel de invoering van de euro zelfs meer dan een decennium achter ons ligt, is het onze plicht om ministeriële verantwoording af te dwingen met betrekking tot transparantie binnen de grenzen van democratie, ook al liggen mogelijkheden niet altijd binnen handbereik in laatstgenoemd systeem.

Geef een reactie