Politieke correctheid belangrijker dan Britse kinderen

Op 3 maart 2015 besteedde het Tv-programma Nieuwsuur aandacht aan de verkrachtingsepidemie die Engeland teistert. Dit keer was de universiteitsstad Oxford aan de beurt. De slachtoffers, maar liefst 373, zijn voornamelijk minderjarige meisjes. Volgens premier David Cameron moet de verkrachtingsepidemie gezien worden als een nationale bedreiging. Ook zou het tijd zijn voor een cultuuromslag. De woorden van Cameron zijn gebakken lucht. Zo lang de Britse overheid de aard van het probleem niet durft aan te wijzen, zullen nog vele minderjarige meisjes slachtoffer worden van seksueel misbruik.

Het is niet de eerste keer dat een dergelijke zaak in Engeland aan het licht komt. Al in 2010 werd bekend dat een soortgelijke zaak zich had voorgedaan in de stad Rotherham. Naar schatting zijn daar ruim 1400 kinderen seksueel misbruikt. Twee jaar later werd er in de plaats Rochdale een bende opgerold die 47 minderjarige meisjes had misbruikt. Zijn er overeenkomsten tussen de bovenstaande zaken? Jazeker. De daders zijn vooral Pakistaanse moslims. De slachtoffers zijn vooral minderjarige autochtone meisjes.

De Pakistaanse bendes richten hun pijlen vooral op zogenaamde kwetsbare meisjes. Denk hierbij aan kinderen met problemen thuis of met een verstandelijke beperking. Bij verkrachting bleef het overigens niet. De meisjes kregen alcohol en (hard)drugs toegediend en werden ook mishandeld. Sommige slachtoffers waren nauwelijks elf jaar oud.

Het werkelijke aantal slachtoffers ligt in realiteit vele malen hoger. Slachtoffers van seksueel misbruik durven vaak geen aangifte te doen uit angst en schaamte. In een voorgaand artikel gaven wij aan dat de politie in Nederland al decennialang faalt om gedwongen prostitutie aan te pakken. Loverboys en pooiers hebben vaak vrij spel en blijken zeer moeilijk te veroordelen, ondanks het feit dat zij regelmatig azen op minderjarigen. Het is echter niet de schuld van de politie. De Nederlandse regering toont veel te weinig initiatief om gedwongen prostitutie aan te pakken. De rechten van een pooier zijn blijkbaar belangrijker.

In Engeland is de situatie nog vele malen erger. Hoewel prostitutie wettelijk niet verboden is, is het tewerkstellen van prostituees of het openen van een bordeel wel illegaal. Hierdoor verdwijnt prostitutie automatisch in de illegaliteit, waardoor de overheid er geen zicht meer op heeft. Bovendien gaat het niet om volwassen vrouwen, maar om minderjarigen.

Waarom lijkt de Britse politie keer op keer te falen wanneer het de aanpak en opsporing van kindermisbruikers betreft? Onderzoek wijst uit dat de bende uit Rotherham al actief was sinds 1997. Pas in het jaar 2013 werd de groep definitief opgerold. Hoe is het mogelijk dat de bende ruim 16 jaar ongemoeid in grote getale kinderen heeft kunnen misbruiken? Waarom hebben de politie en sociale instanties jarenlang verklaringen, aangiftes en klokkenluiders in de wind geslagen?

De belangrijkste reden voor het falen is politieke correctheid. De Britse politie evenals sociale instanties moeten (verplicht) allerlei trainingen doorlopen waarin hen geleerd word hoe om te gaan met minderheden. De plaatselijke autoriteiten waren als de dood als racistisch te worden bestempeld, mede door de etnische samenstelling van de bendes. Bovendien zou het belichten van de zaak extreemrechts wel eens in de hand kunnen werken; veel van de bendes waren actief in gebieden waar de linkse Labour partij ruim vertegenwoordigd was.

Alsof deze feiten nog niet erg genoeg zijn, is er tot op de dag van vandaag niemand binnen de Britse politie veroordeeld voor nalatigheid. Hetzelfde geldt voor sociale instanties. Sommige lokale politici gingen zelfs zo ver om het seksuele misbruik te ontkennen. Simon Danczuk, werkzaam voor de gemeenteraad van Rochdale, verklaarde in 2006 dat de meisjes er simpelweg vrijwillig voor hadden gekozen zich te prostitueren.

De verklaring van Danczuk bewijst twee zaken. Ten eerste waren de Britse autoriteiten wel degelijk op de hoogte van het seksuele misbruik, al jaren voordat het door de media belicht werd. Verder bewijst het ook dat politici er bewust voor hebben gekozen de zaken niet verder te onderzoeken. Mannen zoals Danczuk dreven zelfs openlijk spot met de kinderslachtoffers.

Wat kunnen we leren van het grootschalige seksuele misbruik in Engeland? Dat politieke correctheid  levensgevaarlijk is. Duizenden meisjes zijn voor het leven getekend door het falen van de Britse autoriteiten. Het was blijkbaar belangrijker niet als racist te worden bestempeld dan seksueel misbruik door Pakistaanse pedofielenbendes tegen te gaan.

Reacties

Bart Bohemen

De heer Bohemen heeft een uitgebreide kennis op het gebied van sociale vraagstukken en verwerkt deze dan ook nauwkeurig in zijn publicaties. Zijn vakgebied omvat onder meer socio-economische en demografische ontwikkelingen in Europees verband.

4 gedachten over “Politieke correctheid belangrijker dan Britse kinderen

  1. Kenmerkend voor Brittannië. Het land heeft veel immigranten uit Pakistan. Cameron zei dat ISIS niks met islam te maken heeft. Politie in Rotherham durft geen aanklachten in te dienen. Bang om voor racist te worden uitgemaakt.
    De ‘appeasement’ politiek zal ons duur komen te staan. Had ooit het plan om uit te wijken maar Brittannië als ISIS aan de poorten van Rome zou komen te staan. Maar ik ben bang dat je in Brittannië net zo onveilig bent als in Europa.

Geef een reactie